اوپتوکوپلرها؟
بهترین شکل حفاظت در بردهای الکترونیکی ارتباط نداشتن قطعات توسط PCB یا قطعات فلزی مانند سیم است. تصور کنید ما دو مجموعه در فاصله چندین متری از یکدیگر تاسیس کرده ایم و هر کدام از این مجموعه ها کارهای مرتبط به هم را انجام میدهند. مجموعه اول در حال بررسی کشتی های عبوری هستند و مجموعه دوم در حال تولید قطعات حساس و انتقال آنها می باشند. حال مجموعه اول به راحتی می تواند با ارسال یک پیام نوری مانند روشن کردن چراغ قوه مجموعه دوم را باخبر سازد تا محصول تولید شده ارسال گردد. این دو مجموعه کاری در یک راستا فعالیت میکنند و میتوانستند در کنار یکدیگر به فعالیت خود ادامه دهند اما این فاصله ایجاد شده سبب میگردد تا خطرات آتش سوزی و یا خطرات مخرب دیگر تنها یک مجموعه را درگیر سازد.
اپتوکوپلر هم دقیقا همین دو مجموعه را در درون خود پیاده سازی نموده است. یعنی یک ال ای دی یا یک لامپ در یک سمت میتواند فرمان را به یک گیرنده نوری یا فتوترانزیستور برساند. این بدان معنیست که قسمت اول مدار یک ولتاژ جهت روشن شدن ال ای دی میفرستد و یک ترانزیستور کلکتور و امیتر را اتصال کوتاه میکند تا ارتباط قسمت مورد نیز برقرار گردد. به عکس زیر توجه کنید…
مدار داخلی اپتوکوپلر چگونه است؟
تا حدی با دیدن این عکس نمای داخلی یک اپتوکوپلر نمایان می شود، همانطور که می بینید اپتوکوپلر در داخل خود تشکیل شده است از یک دیود نورانی یا یک LED و یک فتوترانزیستور. این دیود برای روشن شدن نیاز به ۲.۵ تا ۳ ولت دارد تا فتوترانزیستور را تحریک کرده و اهم ایجاد شده میان پایه های کلکتور و امیتر پایین آمده و فرمان مناسب برای آی سی سوئیچینگ ارسال گردد.
انواع اپتوکوپلر در بردهای الکترونیکی
اپتوکوپلر در مدارات الکترونیکی حساس بسیار مورد استفاده قرار میگیرند. این نوع از قطعات الکترونیکی در دسته آی سی ها قرار میگیرند. بیشترین نوع مورد استفاده از اپتوکوپلرها همین نوع فتوترانزیستور می باشد که در بردهای تغذیه آیفون تصویری یا مدارهای تغذیه موجود است (در آیفون تصویری تنها در برد تغذیه موجود است). اپتوکوپلرها بر اساس کارایی به چند دسته تقسیم میگردند…
- اپتوکوپلر با فتوترانزیستور
- اپتوکوپلر با فوتو دارلینگتون ترانزیستور
- اپتوکوپلر با فوتو ترایاک
- اپتوکوپلر با فوتو تریستور