در این مطلب با انواع بردهای آردوینو پرکاربرد که هم برای مبتدیان کاربردی است هم برای متخصصان و مهندسان الکترونیک و برق. همانطور که می دانید بردهای آردوینو در رده بهترین بردهای الکترونیکی در دنیا هستند که برای انواع پروژه های الکترونیکی به کار برده می شوند و به علت راحتی استفاده و مزایای زیادی که دارند و در ادامه با آنها آشنا می شویم، بسیار محبوب هستند؛ درصورتی که قصد خرید برد آردوینو با قیمتی مناسب و کیفیتی عالی را دارید، به فروشگاه اینترنتی دیجی قطعه سر بزنید.
1- برد ARDUINO UNO R3 – بهترین گزینه برای مبتدیان !
برد آردوینو UNO R3 یک سخت افزار منبع باز است، اما با استفاده از فایل های موجود در وب سایت آردوینو، می توانید برد خود را بسازید.با ابزار IDE می توانید برد UNO خود را کانفیگ کنید. میتوانید از هر آردوینو در منوی سیستم، بر اساس میکروکنترلر روی برد خود، انتخاب کنید. میکروکنترلر ATmega328 از طریق استفاده از پروتکل STK500 اولیه در برد آردوینو Uno ارتباط برقرار می کند. محبوب ترین، پرکاربردترین و مستندترین برد آردوینو در سطح جهانی UNO R3 است. یکی از ابتدایی ترین برد ها است و معمولاً توسط دانش آموزان و مبتدیان استفاده می شود. این برد برای بسیاری از پروژه های DIY که در اینترنت در دسترس هستند عالی است. این پروژه ها با کدها، تجهیزات مورد نیاز و دستورالعمل ها به راحتی در دسترس هستند.
کاربرد برد آردوینو UNO R3
- فن با کنترل دما
- شمارنده بازدیدکنندگان
- تشخیص مانع
- سیستم امنیتی خانه
مزایا :
– مبانی اولیه به راحتی قابل یادگیری می باشد
– شامل بسیاری لوازم جانبی می باشد
– درس ها و کتابخانه های آردوینو بسیار زیادی دارد
– راه اندازی بسیار ساده ای دارد
– سخت افزار ارزان قیمت
– دارای انجمن کاربران فعال
– پشتیبانی از پلتفرم متقابل
– کتابخانه های متعدد
معایب :
– مولتی تسک نبودن
– نرم افزار های رایگان در دستری نیستند
– پشتیبانی محدود از زبان های برنامه نویسی
– ظرفیت ذخیره سازی حافظه کم
2- برد Arduino Mega 2560 -قوی ترین مدل آردوینو
آردوینو مگا 2560 برای خلاقانه ترین پروژه هایی که نیاز به پین های اضافی و حافظه و قدرت اضافی دارند ساخته شده است. این دستگاه شامل تمام میکروکنترلرهای مورد نیاز برای پشتیبانی است. فقط آن را به دستگاهی با کابل USB وصل کنید یا برای شروع با آداپتور AC-to-DC یا باتری آن را روشن کنید. اکثر شیلد های توسعه یافته برای Arduino Uno ،Duemilanove یا Diecimila با این مگا برد سازگار می باشند . برای تمام شیلدهای فعلی، Mega 2560 R3 مناسب است، اما با شیلدهای جدیدی که از این پین های اضافی استفاده می کنند، تنظیم می شود.
کاربرد آردوینو مگا 2560
- ایجاد چاپگر زیستی
- بازوی رباتیک بر اساس کنترل ژست
- مانیتور فعالیت لرزه ای
مزایا :
– پین های بسیار زیاد برای ماژول های IOT
– دارای 4 ترمینال UART
– با اکثر شیلدها سازگار می باشد
– تعدد حافظه
معایب :
– گران بودن
– فاقد برخی ویژگی های کلید در دست
3- برد Arduino Nano – بهترین برد بورد !
آردوینو نانو که کمی کوچکتر از Mini است، به طور مشابه برای کار بر روی برد بورد ساخته شده است. با این حال، نانو بر روی همان پردازنده مورد استفاده در Uno یعنی ATmega328 MCU کار می کند.
با همان کانفیگ بدون جک مانند نانو، از یک سوکت USB Mini-B استفاده می کند. با کمال تعجب رم مورد استفاده در نانو بیشتر از مینی است. این به دلیل کوچکتر بودن بوت لودر ATmega328 است. بردهای یکسان با هسته های متمایز، ماژول های Micro و Nano هستند.
ماژول Nano یک برد سبک می باشد که تقریباً برای تمام طرحهای الکترونیکی DIY ایدهآل می باشد، اما طیف گستردهای از بردهای آردوینو برای انتخاب وجود دارد. این میکروکنترلرهای کوچک امکان تولید سختافزار قابل حمل DIY را فراهم میکنند که برای افراد بیشتری نسبت به قبل قابل دسترسی است.
کاربرد آردوینو نانو
- سیستم آبیاری گیاهان
- استفاده از LED برای نشان دادن
- نظارت بر سطح آب
- رابط موتورهای DC
- گرفتن ورودی با استفاده از صفحه کلید
مزایا :
– مقرون به صرفه می باشد
– مناسب برای تازه کارها
– کوچک برای پروژه های کوچک
– عملگرا
– نمونه سازی ساده
– شامل یه کابل mini-USB
معایب :
– استفاده محدود از اینترنت اشیا؛
– حافظه محدود
4- برد Arduino UNO WiFi
این برد را میتوان به عنوان بردی با کارایی بالا و کاربردی طبقه بندی کرد. ویژگی های آن باعث می شود که برای کاربران حرفه ای بسیار مناسب باشد. برخلاف آردوینوهای ذکر شده، این آردوینو دارای حسگرها و سایر ویژگیهای پیشرفته است که میتوان از آنها برای ایجاد پروژهها و دستگاههای پیچیده استفاده کرد. مهمترین ویژگی آن قابلیت اتصال به شبکه های WiFi است. شما می توانید آن را به صورت بی سیم به اینترنت متصل کنید و برای برنامه های IoT (اینترنت اشیا) ایده آل است. همچنین دارای اتصال بلوتوث است که این امکان را برای آردوینو فراهم می کند تا با دستگاه های تلفن همراه مانند تلفن و تبلت ارتباط برقرار کند. برخلاف مگا، این برد پین های GPIO زیادی ندارد. با این حال، پین های ارائه شده برای انجام پروژه های استاندارد کافی است. اگر به پین های بیشتری نیاز دارید، می توان آن را با استفاده از شیلدها و کدها برای افزایش تعداد پین ها تغییر داد. در مورد ویژگی های این برد، ماژول های مختلفی به آن متصل می شود. دارای سنسور دما و شتاب سنج/ژیروسکوپ 6 محوره تعبیه شده است.این برد آردوینو طیف وسیعی از کاربردها را دارد و میتواند در پروژههای مربوط به خانههای هوشمند، الکترونیک، کشاورزی، خودرو، ثبت دادهها و موارد دیگر استفاده شود. دامنه کار به لطف تمام ویژگی های ارائه شده توسط این بسته تقریباً نامحدود است.
کاربرد برد آردوینو UNO WiFi
- تشخیص آتش سوزی
- تشخیص حرکات
- شمارش مراحل
- ساخت آلارم درب
- خانههای هوشمند
- کشاورزی
- خودرو
- ثبت دادهها
- الکترونیک
- و بسیاری موارد دیگر
مزایا :
– قابلیت استفاده بصورت بی سیم
– قابلیت اتصال بوسیله بلوتوث
– سنسور های روی برد
– برای پروژه های IOT بسیار مناسب می باشد
معایب :
– در مواقعی ، هنگام اتصال به WIFI دستگاه قطع می شود
5- برد Arduino Due – مناسب پروژه های بزرگ و پیچیده !
برد Arduino Due برای پروژههای بزرگ با کدهای بزرگ گزینهای مناسب است، زیرا مجهز به یک میکروکنترلر هستهای 32 بیتی ARM و حافظه 512 کیلوبایتی است. علاوه بر این، دارای یک پورت اختصاصی برای شارژ باتری 9 ولتی است که قرار است برد در حالت مستقل کار کند. علاوه بر این، کنترلر استفاده شده در این برد در مقایسه با سایر بردهای آردوینو سریعتر است. پروژه های مختلفی وجود دارد که از برد Arduino Due استفاده می کنند.
کاربرد برد Arduino Due
- رابط نمایشگرهای TFT
- ساخت کوادکوپتر
- مولد شکل موج دلخواه
- قابلیت ساخت یک کامپیوتر کوچک
مزایا :
– بیش از 50 پین GPIO
– پورت های اضافی
– دارای 2 پورت USB
– ولتاژ کاری 3.3
– مناسب برای پروژه های پیشرفته
معایب :
– بدون سنسور روی برد
– کمی گران است
نتیجه گیری
آردوینو یک پلتفرم مبتنی بر میکروکنترلر است که برای نمونه سازی سریع استفاده می شود. آردوینو یک پکیج کاملا مناسب برای مبتدیان و دانش آموزان می باشد که طراحی شده است تا براحتی وارد دنیای برنامه نویسی بردها شوند. پلتفرم آردوینو تعداد زیادی برد را ارائه می دهد که هر کدام دارای ویژگی ها و مشخصات متفاوتی هستند. بنابراین، انتخاب هر یک از آنها به نوعی کار دشواری است، اما میتوانیم آنها را بر اساس نوع پروژههایی که میخواهیم انجام دهیم، تقسیم کنیم. برای پروژه های سطح پایه بیشتر از آردوینو Uno و برای پروژه های سطح پیشرفته از برد آردوینو Mega و Due استفاده می شود. علاوه بر این، برای پروژه هایی که شامل صداها یا موسیقی به عنوان ورودی یا خروجی آنها هستند، Arduino MKRZero توصیه می شود.