مقالات کیوتک

کاربردهای تراشه های Altera

کاربردهای تراشه های Altera

با گذر از نسل سیستم های آنالوگ، طراحی مدارات دیجیتال به یکی از حوزه های رو به گسترش و پرطرفدار رشته الکترونیک تبدیل شده است. در این بین میکروکنترلرها شاید جزء اولین و پرکاربرد ترین قطعاتی هستند که در ساخت سیستم های کنترل کننده و پردازنده دیجیتالی کاربرد پیدا کردند و همچنان نیز جزء پرفروش ترین قطعات الکترونیکی در دنیا می باشند.

امروزه در کنار میکروکنترلرها، تراشه های FPGA نیز با توجه به ویژگی های منحصر به فرد خود کاربردهای بسیاری پیدا کرده است. در اغلب موارد یکی از سوالات مطرح در هنگام شروع طراحی یک سیستم انتخاب بین میکروکنترلر یا FPGA است. با توجه به این که این سؤال بسیار مهم است و میتواند در هزینه نهایی و مدت زمان طراحی تاثیر بسیار مهمی داشته باشد، در این مطلب سعی می کنیم تعدادی از کاربردهای تراشه های FPGA را بررسی کنیم تا بهتر بتوانیم در مورد انتخاب FPGA تصمیم گیری کنیم.

FPGA چیست؟

اگر بخواهیم بدون مقدمه به توضیح FPGA بپردازیم باید گفت FPGA یا Field-Programmable Gate Array (آرایه گیت های قابل برنامه ریزی) یکس مدار مجتمع است که می توان آن را پس از اتمام فرآیند تولید ، مطابق نیاز طراح برنامه ریزی نمود و روابط منطقی بین پایه های ورودی و خروجی را تغییر داد از این رو به این تراشه ها قابل برنامه ریزی می گویند. روابط منطقی درون این تراشه ها را اغلب با زبان توصیف سخت‌افزار (HDL یا Hardware Description Language) مشخص می کنند (علاوه بر HDL از طراحی شماتیک ، State Diagram و برنامه نویسی به زبان های دیگر مانند C نیز می توان استفاده کرد که توسط برنامه ای که بواسطه آن طراحی را انجام می دهید به کد HDL تبدیل می گردد). به دلیل استفاده مستقیم از گیت ها در انجام عملیات ها ، این تراشه ها دارای سرعت و دقت بسیار بالا هستند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *